Poliranje farova

Poliranje farova

poliranjeFizička oštećenja, poput ogrebotina, kao i hemijsko-termički uticaji (kao posledica intezivnog uticaja sunčevih zraka i stalnog rada farova) – zajedno doprinose oštećenju spoljne površine fara. Dolazi do smanjene vidljivosti puta pri noćnoj vožnji, manje uočljivosti Vašeg vozila na putu, a narušava se i vizuelni efekat.

Požuteli, zamućeni i matirani farovi, koje sve češće srećemo na našim putevima, osim estetskog predstavljaju sve veći problem prilikom vožnje, naročito noću.

Farovi koji se ugrađuju u savremena vozila izrađeni su od plastike koja je, za razliku od staklenih, više podložna vremenskim uticajima. Naročito nepovoljno utiču sunce, niske temperature, nagle promene temperature. Osim toga osetljivi su na udare kamenčića, tečnosti za pranje vozila. Tokom vremena farovi postaju zamućeni, požuteli a neretko i matiraju tako prestaju da vrše svoju osnovnu funkciju: da noću osvetljavaju put.

Nasuprot mišljenju da je jedino rešenje zamena farova, postoji brzo, efikasno i ekonomično rešenje za taj problem. Za veoma kratko vreme vaši zamagljeni i požuteli farovi će praktično „progledati“.

Restauraciju odnosno poliranje plastičnih farova obavljamo profesionalnim setom za restauraciju farova. Intervencije na faru obavljamo samo sa spoljne strane na samom vozilu, bez skidanja farova! 

Procedura poliranja farova podrazumeva skidanje oštećenog sloja, ravnanje spoljne površine i nanošenje zaštitnog premaza.